Kroppen opnår store gevinster med omega 3

Omega 3 er en stor gevinst for kroppen.

Da disse fedtsyrer betydeligt forbedrer sundheden.
Hvis du ønsker at holde en god sundhed.
Hvor kroppen holdes stærk og i den bedst mulige balance, så er omega 3 en central del af den daglige kost.
Omega 3 fedtsyrer er olier som er blandt andet er indeholdt i fisk, så rigtigt mange danskere får deres forsyning af omega 3 ved at spise fisk.

Det er dog ikke alle danskere som ligefrem ønsker at spise fisk hver eneste dag.
Så for disse personer kan det være gavnligt med et kosttilskud.
En kapsel eller to med omega 3 hver dag, som kan sluges med et stort glas vand.
Hvordan man end får sit omega 3 er egentlig underordnet, og man kan i sidste ende blot slå helt fast at denne olie er en vigtig spiller til kroppens velbefindende.

En af grundene til at omega 3 er så vigtigt i den daglige kost er at det er en fedtsyre som kroppen ikke selv kan danne. Sådan er det med nogle stoffer, hvor kroppen selv har mulighed for at sætte det sammen, men omega 3 er hvad der kaldes en essentiel fedtsyre, hvilket nødvendiggør at den skal tilføres igennem kosten (kroppen har blot en begrænset evne til selv at producere eicosapentaensyre, forkortet EPA, og ligeledes også dokosahexaensyre, forkortet DHA).

Omega 3 Balance forbedrer hjernens kapacitet

Omega 3 fedtsyrer er blandt andet vigtige i mange af kroppens centrale dele: hjernen for nu at nævne en af de allervigtigste.
Det er ganske kendt af mange at en daglig indtagelse af omega 3 vil kunne skærpe hjernens formåen og der er ganske givet noget om snakken.
Det har noget at gøre med, at disse fedtsyrer gør cellevæggene mere smidige, hvilket i hjernens tilfælde betyder at de forskellige impulser og signaler transmitteres lettere og mere frit cellerne imellem.
Mange bøger og artikler der fokuserer på sundhed og kost, vil derfor understrege at indtagelse af omega 3 fedtsyrer vil gøre dig skarpere.
Hjernekapaciteten bliver i høj grad forbedret, man får en mere effektiv hukommelse og man vil komme til at tænke hurtigere.

Blodet oplever store forbedringer med omega 3

Når det gælder blodet, så har omega 3 også mange gavnlige fordele som ikke er til at komme udenom.
De forebygger blodpropper og åreforkalkning, for nu blot at nævne nogle af fordelene, men de vil også samtidig mindske risikoen for hjertestop betydeligt.
Hemmeligheden bag dette er kolesteroltallet, eftersom at omega 3 vil modvirke de forskellige partikler i dit blod, som mudrer gennemstrømningen til og forårsager forkalkninger.
Når omega 3 optages igennem kosten, vil fedtsyrerne nemlig erstatte andre fedtsyrer, hvilket blandt andet er i kolesterol, og omega 3 fedtsyrerne er langt mere formelige, bøjelige og bevægelige end de andre, mere stive fedtsyrer.
At undgå hjerte-kar-sygdomme vil altså være et godt incitament til at begynde med at indtage omega 3 dagligt som en del af den hverdagslige rytme.

En anden stor fordel der også kan nævnes, så er det formindskelse af risikoen for inflammation.

I forbindelse med de forskellige fedtstoffer, som ophober sig i kroppen og dernæst bevæger sig igennem dem, vil omega 3 forhindre inflammation og betændelse.
Når det kommer til risikoen for gigt, så er der mange mennesker som indtaget ingefær i kosten, enten i pille form eller skåret ud i deres aftensmad, men omega 3 vil faktisk også have en positiv indvirkning på udviklingen af gigt i kroppens forskellige dele.
De betændelsessygdomme, som skaber den kroniske leddegigt, for eksempel eicosanoiderne, bliver nemlig bekæmpet som følge af omega 3s tilstedeværelse i kroppen.

Hvis man allerede har smerter i forbindelse med gigt, kan omega således gå ind og dulme smerterne.
Desuden modarbejde den betændelsesproces der forekommer.
Så man ikke går rundt og har nær så meget ondt som man plejer.
Men også inden smerterne overhovedet forekommer, kan omega 3 gå ind og forebygge udviklingen, således at man er på forkant i forhold til risikoen for gigtudvikling.

omega 3 kapsler