Den moderne livsstil

Moderne, betyder nogle gange et skridt tilbage.

Det er blever moderne, eller IN at genbruge gammelt. I 70’erne og start 80’erne var det moderne, at gå med kaninvest. Så kom neonfarver og skulderpuder, som en kontrast til det, gik folk med nitte bælte og militærstøvler. Ethvert mode fremstød, er blevet mødt med et modsvar, fra dem der vil være anderledes. Desværre for dem der vil det, ligner de fuldstændig alle de andre, der vil være anderledes.

Så kan du føle dig, lige så unik du har lyst til, men faktum er du ligner alle de andre.
Gå for eksempel en tur på helsemesse, det er jo nærmest en uniformeret hær, af “alternative” behandlere. Kom og se mig, jeg er ultra urtet, jeg føler mig såååå tæt på moder jord og det tog mig kun fyrre timer på google, at finde frem til den her lille autentiske jordhytte i indien, hvor de selv væver og farver de her hør bukser.

Vi bliver blinde.

I vores jagt at ligne, en der går op i naturen og alt det pjat. Ender vi med at bruge mere rent vand,  kuldioxid og pesticider på et par hør bukser, end dansk landbrug det sidste årti. Ok, jeg overdriver en anelse her, men jeg håber det cementerer budskabet.
Hvis du virkelig vil gå op i miljøet, så skal du handle lokalt. Jo kortere vej du selv køre din bil, jo mindre vaskemiddel og vand du bruger, jo mindre varme. Ja, jo mere hjælper du miljøet.

Men vi vender det blinde øje til, når det kommer til vores eget forbrug. Når det kommer til at skulle passe ind i flokken. Sjovt nok, jo mere vi går mod strømmen, når det kommer til mode, jo mere ender vi med at bekoste naturen.

Vi burde alle, gå i tøj der er produceret i Danmark. Hvor der er brugt så lidt vand og energi som muligt i fremstillingen. Vi brude alle tage offentligt transport, spare på vandet, sorterer vores affald og spise mindre kød. Men vi ignorere de ting som er ubelejlige for os, eller som vi ikke lige har lyst til at følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *